Lidl ihrisko Žihadielko

Šurany sú jedným  z 10 víťazných miest  na Slovensku,  ktoré  svojim hlasovaním získali  Lidl ihrisko Žihadielko. Ihrisko oficiálne za mesto Šurany prevzal  Ing. Marek Oremus  primátor mesta Šurany spolu s Františkom Hozlárom  vedúcim oddelenia životného prostredia, výstavby, územného plánovania a správy mestského majetku Mestského úradu Šurany za prítomnosti  Mgr. Miloša Geciho, manažéra  HRP a servis DI, spoločnosť PLAYSYSTEM SERVIS s.r.o. Košice,  Zuzany Sobotovej, vedúcej  odd. koordinácie CSR projektov Lidl  Slovenská republika  vos , ako i regionálnej manažérky spoločnosti Lidl Slovensko a  vedúcej predajne Lidl v Šuranoch.  Ihrisko je situované do parku  Žofii Bosniakovej.

Tieto ihriská spája spoločný motív Včielky Maji.  Maja a jej priatelia sú aktívnou súčasťou herných prvkov obsiahnutých v rámci ihriska, ktorého rozmery sú 20 m x 16 m. Ihrisko je funkčne rozdelené umiestnením  hracích prvkov , ako i rôznymi povrchmi dopadových plôch  na 2 zóny – časť pre malé deti  a časť pre väčšie deti. Dopadovú plochu tvorí mäkká liata guma. Táto zóna ponúka veľa zábavy na pružinových hojdačkách, kolotoči či v domčeku určenom pre deti od 2 do 6 rokov. Samozrejmosťou je veľké pieskovisko. Práve vďaka dopadovej liatej gume sa môžu aj tí najmenší vyšantiť do sýtosti. Dominantou zóny pre deti od 6 do 12 rokov je športová zostava, ktorá nabáda odvážlivcov k množstvu lezeckých výziev. Vedľa športovej zostavy je malá dvojveža, z ktorej sa dá odbehnúť na dva rôzne typy hojdačiek umiestnených v zadnej časti ihriska. V tejto zóne tvorí dopadovú plochu štrk. Pri vstupe je stojan na bicykle, informačná tabuľa s prevádzkovým poriadkom a poruke je aj odpadkový kôš. Pre zvýšenie bezpečnosti hrajúcich sa detí je celé ihrisko oplotené. Dostatok lavičiek rozmiestených v každej časti ihriska zabezpečí aspoň chvíľu oddychu pre deti a ich rodičov. Všetky herné prvky detského ihriska prešli certifikáciou. Hodnota jedného Lidl ihriska Žihadielka je 87 000 €. Mesto upravilo okolie detského ihriska vybudovalo prístupový chodník a v súčasnosti dobudováva  stolisko pre bickykle a kolobežky.  Ihrisko v rámci bezpečnosti je pod kamerových systémom.

R.K.

Fotograf: Renáta Kozlíková

 

Poďakovanie spoločnosti LIDL.

Dobrý deň želám všetkým!

Som veľmi rada, že sa nám spoločnými silami podarilo vybudovať a odovzdať vám krásne ihrisko Žihadielko vo vašom meste!

My hodnotíme celý proces veľmi pozitívne a verím, že také sú pocity aj na vašej strane.

Týmto by som sa ešte raz chcela poďakovať všetkým zúčastneným, ktorí sa na tomto projekte za mesto podieľali za profesionálnu a veľmi pružnú prácu a súčinnosť od začiatku až do konca. Pán starosta, môže byť naozaj hrdý na svojich zamestnancov!

Taktiež som veľmi rada, že aj zo strany mesta bola z vlastnej iniciatívy odvedená veľmi pekná práca pri úprave a zveľadení okolia a verím, že v tom budete aj naďalej pokračovať. Ihrisko Žihadielko tak dostalo svoje trvalé miesto, kde sa budú obyvatelia radi stretávať, a kde sa budú tvoriť nové priateľstvá. Zámer projektu je spájať ľudí, komunity, mestá a radosť z úspechu, aké skvelé veci sa môžu podariť, keď sa ťahá za jeden povraz.  

Generálny dodávateľ ihrísk, firma Playsystem, bude počas mesiacov september a október realizovať obhliadku ihrísk a ich kontrolu po spustení do prevádzky. Ešte v našej réžií urobia potrebnú údržbu, ktorá vznikla prvotným užívaním ihriska a odkontroluje všetky herné prvky a ich funkčnosť. Tak si budeme istí, že je všetko v poriadku aj po prvých týždňoch užívania.

Fotografie z oficiálneho odovzdania ihriska  a rovnako aj tlačové správy nájdete na našom webe Mapa ihrísk | Žihadielko (lidl.sk) priamo pod svojim mestom.

Želám všetkým a hlavne deťom, aby ste užívali Lidl Ihrisko Žihadielko s radosťou a v dobrom zdraví!

Vidíme sa (verím, že v dohľadnej dobe) pri slávnostnom podujatí, ktoré k otvoreniu Žihadielka vždy patrilo.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Rekonštrukcia v budove MsÚ Šurany

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ