Knižné novinky v šurianskej knižnici vďaka FPU

Do Mestskej knižnice M.Matunáka v Šuranoch vďaka Fondu na podporu umenia, ktorý z verejných zdrojov podporil  nákup nových kníh, pribudli  nové knihy pre deti a mládež. Najmenšie deti sa  môžu zoznámiť s rozprávkovými postavami ľudových rozprávok ako sú Janko  Hraško, zlatá rybka alebo so zvieratkami  ako je  Pipo – ružová opička, alebo Pavlínkini zvierací kamaráti z knihy Toto nie je džungľa. Zdatnejší malí čitatelia sa môžu dozvedieť, aký darček dostal hlavný hrdina  knihy Jany Necpalovej Zo škrupinky od rodičov z Austrálie. Okrem dobrodružstiev Jožka a jeho kamarátov, ktoré čitateľov pobavia, sa deti dozvedia aj veľa podrobností o iných kontinentoch  a  živote na nich.

O živote detí bez internetu, ale so zábavou a novými  zážitkami, sa mladí čitatelia dozvedia z knihy Med z ľadových kvetov, ktorú nájdu  na oddelení pre deti a mládež v šurianskej knižnici. FPU podporil aj kúpu knihy o majstrovi a madam strige, ktorí musia zachrániť planétu spolu s kamarátmi. Podarí sa im uvariť čárymáryfučpunč? To sa dozviete z knihy M. Endeho s ilustráciami  M.Kellenbergera.

Rozprávky sú u detí obľúbené, ale možno rozprávky starých Slovanov nie sú veľmi známe. Práve s nimi sa môžu malí čitatelia zoznámiť v knihe S.Reussa. Jeho spracovanie rozprávok je v mnohom odlišné od známych rozprávok, vyzdvihuje  napríklad družnosť a priateľstvo v príbehu o Lomidrevovi. Pekným príbehom malého človiečika je kniha E.Kästnera Malý muž, v ktorom sa ukáže, že aj  malí ľudia dokážu veľké veci.

Celkom odlišný príbeh, plný tajomna, nefungujúcich lámp, rádií, mobilov bez signálu, sa odohráva v knihe V. Matochu Prašina a v pokračovaní s podnázvom Čierny merkurit. Kniha je dobrodružstvom pre mládež, ale zaujme aj dospelých technooptimistov.

S finančným prispením FPU boli do šurianskej knižnice zakúpené aj mnohé iné zaujímavé knihy pre všetky vekové kategórie. Pracovníčky knižnice sa aj napriek zložitej situácii   tešia  na všetkých návštevníkov a rady vám pomôžu nájsť titul, ktorý hľadáte. 

JK

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Rekonštrukcia v budove MsÚ Šurany

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ