Deň medu a medoviny

Dňa 25.10. 2019 sa v priestoroch Spoločenskej haly v Šuranoch uskutočnilo podujatie Deň medu a medoviny. Podujatie zorganizovali členovia Slovenského zväzu včelárov základná organizácia Šurany. Hlavným cieľom akcie bolo priblížiť život včiel a včelárov širokej verejnosti, najmä deťom materských a základných škôl z najbližšieho okolia.


Počas podujatia sa návštevníci mohli oboznámiť s históriou včelárstva/ brtníctva od počiatkov vďaka ukážkam ako napr. stavba včelieho diela v dutine stromu. Ďalej historické slamenné košnice a kombinované úle z dreva a slamy. Pohľad do histórie včelárstva pomohli znázorniť aj medomety, ktoré si pamätali počiatky technického spracovania medov.


Návštevníkov čakala tiež degustácia medov, ktoré včelári dokázali vyprodukovať s ich včielkami počas roka. Pre šikovné ruky boli nachystané sladké medovníky, ktoré čakali na ozdobenie. Dohľad nad touto kreatívnou činnosťou mali žiačky SOŠ Gastronómie a služiab v Šuranoch. Pre dospelých hostí bola pripravená pestrá degustácia medovín. Medovinami prispeli včelári zo Šurian, Hurbanova, Nových Zámkov, Radavy, Palárikova, Lipovej, Andoviec, Kmeťova či Úľan nad Žitavou.

Veľmi pekne by sa chceli poďakovať všetkým materským a základným školám zo Šurian za výtvarné práce, ktoré pomohli skrášliť priestory spoločenskej haly.  

Ing. Peter Ostrožlík

Fotograf : Renáta Kozlíková

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Rekonštrukcia v budove MsÚ Šurany

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ