Do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku sa zapojili aj Šurany

Spolu pomohli nášmu mestu

Naše Mesto 2024. Tak znie názov najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku, do ktorého sa pod režijnou taktovkou Nadácie Pontis tento rok popri Bratislave, Nitre, Komárne, Dolnom Kubíne či Michalovciach a ďalších mestách zapojilo aj mesto Šurany.

Akýmsi nepísaným mottom tohto, už tradičného, podujatia je: „Chceme udržiavať svet okolo nás v čo najlepšom stave“. V mene tejto ušľachtilej myšlienky sa v piatok 7. júna ráno okolo ôsmej hodiny pri tzv. Čádyho moste cez rieku Nitra v Šuranoch stretlo približne 45 dobrovoľníkov. Mali ambiciózny zámer: zbaviť čo najdlhší úsek zábradlia pri rieke starého skorodovaného plechu a ošetriť ho novým náterom. K dispozícii bolo všetko, čo treba. Približne 50 litrov sivej náterovej farby, ochranné rukavice, kefy na železo a predovšetkým guráž zveľadiť zhrdzavené zábradlie, čo znamenalo užitočnú službu pre mesto Šurany. A čarom podujatia, ktorého pridaná hodnota tkvela v spojení síl viacerých subjektov, bola úžasná atmosféra a poctivé nasadenie dobrovoľníkov pri práci napriek tomu, že slniečko začalo okolo desiatej hodiny riadne pripekať a kvočať štyri hodiny pri zábradlí nie je nič jednoduché.

Podčiarknuté a spočítané: Na úspešnom firemnom dobrovoľníckom dni v Šuranoch mali zásluhu všetky zúčastnené organizácie: Reštaurácia a pizzéria Áčko, Arriva Nové Zámky, a.s.,  Henkel Slovensko, spol. s r.o., OZ Inšpirujme svet, TESCO STORES SR, a. s., Mesto Šurany a Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky. Každý prispel svojím dielom a to bolo na celej dobrovoľníckej aktivite to najcennejšie. Ako povedal na úvod primátor Šurian Marcel Filaga: „Poďme sa spájať, aby sme znásobili to dobré a sústredili sa na pozitívne zámery a ciele. Veď je známe, že to, na čo sa sústredíme, rastie. Tak nech rastie porozumenie, spolupráca, nadšenie pre spoločné zveľaďovanie nášho mesta a činorodá úcta k prostrediu, v ktorom žijeme.“

                                                    (op)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ