Charizmatická Hanka Lasicová na stretnutí s čitateľmi

Spisovateľka. scenáristka, dcéra slávnych rodičov Magdy Vašáriovej a Milana Lasicu, ale aj mamka krásnych dievčat a veľmi milá, usmievavá a príjemná, Hanka Lasicová, prijala pozvanie a 3. apríla 2023 sa stretla s jej fanúšikmi v MsK Matunáka v Šuranoch. Jej pútavé rozprávanie, ktoré bolo venované najmú jej spisovateľskej práci zaujalo všetkých prítomných. Návštevníkom priblížila okolnosti tvorby románu Slúžka, ktorý bol následne sfilmovaný a v súčasnosti žne vo svete veľké úspechy. Hanka Lasicová podrobne porozprávala o dôvodoch, prečo sa rozhodla napísať príbeh jednoduchého dievčaťa, ktorý má základy skutočného životného príbehu. Autorka si reálnu hrdinku románu pamätá z detstva ako milú pani, ktorá však počas života neokúsila čaro lásky, ale dala ju malému dievčatku. Práca na filmovej podobe príbehu už bola viac-menej v rukách režisérky M.Čengel Solčanskej. Domáce aj zahraničné úspechy filmu Slúžka prekvapili aj samotnú Hanku Lasicovú, čo ju, samozrejme, veľmi teší. Počas stretnutia sa prítomní venovali aj iným knihám, ktorých je Hanka Lasicová autorka. Obe jej knihy venované otcovi, Milanovi Lasicovi, vyjadrujú jej vrúcny vzťah a obdiv k nemu. Prezradila aj plán, ktorý je zatiaľ iba v jej hlave – dať dokopy celú otcovu tvorbu, literárnu, divadelnú, hudobnú a scenáristickú a vydať to všetko v jednej publikácii. Počas rozprávania sa nezabudlo ani na jej prácu personalistky. V publiku boli aj jej bývalí kolegovia z automobilky. Početné publikum sa bavilo na milých a vtipných momentoch z jej pracovného aj osobného života a, ako sa návštevníci vyjadrili po akcii, stretnutie s takou charizmatickou osobou stojí za to.
V závere stretnutia veľa pracovných aj osobných úspechov Hanke Lasicovej poprial primátor mesta Šurany, Mgr.Marcel Filaga a poďakoval jej za návštevu nášho mesta. Všetci prítomní sa tešia na ďalšie podobné stretnutia.

JK

foto Renáta Kozlíková

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ