Deň vody 2023 na námestí v Šuranoch

Organizácia spojených národov v roku 1993 vyhlásila 22. marec za Deň vody, aby upozornila na potrebu a dôležitosť tejto tekutiny. Bez vody by sme neprežili  už po troch dňoch a sprevádza nás od narodenia dennodenne.  Každoročne sa preto  aj na Slovensku, /s výnimkou pandemických rokov/ pripravujú počas tohto dňa rôzne aktivity zamerané na vodu a jej spracovanie.

Západoslovenská vodárenská spoločnosť  v spolupráci s Mestom Šurany,  MsKS Šurany a CVČ Šurany pripravili v stredu, 22, marca 2023, dopoludnie plné rôznych aktivít pre širokú verejnosť. v centre mesta. Na Námestí hrdinov  pracovníci vodárenskej spoločnosti pristavili rôznu techniku, ktorú používajú pri svojej práci. Malí aj veľkí návštevníci si mohli prezrieť čistiace vozidlo pre kanalizácie. bager používaný na výkopové práce, cisternu s pitnou vodou, pojazdnú opravárenskú dielňu aj najnovšie vozidlo určené na kontrolu potrubia.   

Podujatie bolo zahájenie odovzdaním cien  výtvarnej súťaže s tematikou vody, ktorú pre žiakov vyhlásila vodárenská spoločnosť z Nových Zámkov. Prítomní hostia ocenili žiakov Špeciálnej základnej školy v Šuranoch – A. Škvarila, S. Lakatoša, S.Mateskovú, R.Rafaela, A.S. Krajčoviča, J.Muchu a V. Lakatošovú. Ocenenými  žiakmi ZŠ Bernolákova v Šuranoch boli  A.Čviriková, S.Šmondrk, a J.Kodada.

Pre škôlkarov a školákov boli počas dopoludnia pripravené viaceré zábavné aktivity  – vodný slalom, kreslenie na tvár a chytanie rybičiek. Pre širokú verejnosť  pracovníci vodárenskej spoločnosti počas dopoludnia  vykonávali rozbory prinesených vzoriek vody z lokálnych zdrojov. Súčasťou podujatia boli aj ukážky hasičskej techniky, ktorí tiež využívajú vodu pri svojej práci.

Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným a tiež ZVS, ktorá  mala pre všetkých návštevníkov malé darčeky.

JK

Foto: Renáta Kozlíková

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ