Prečítané leto a iné letné aktivity šurianskej knižnice

            Letné knižkovanie pre celú rodinu alebo Abeceda prečítaného leta je jednou z letných aktivít, ktoré Mestská knižnica M.Matunáka Šurany pripravila pre verejnosť na leto 2022. Počas prázdnin podľa  tém sú pre čitateľov aj návštevníkov pripravené tematické aktivity zameraní na mesto, tmu a pomoc. Jednotlivé týždne sú venované fontánam, panelákom, tajným uličkám, snom, nočnej oblohe, baterkám, putovaniu, dobrom čaji a priateľoch. Témou tajných uličiek sa prišli do knižnice v piatok 15. júla popoludní zabaviť deti z tábora. Keďže boli početnejšia skupinka, boli rozdelení podľa veku na dve časti. Práve tí neskôr narodení sa venovali mestu a jeho tajným uličkám. Okrem čítania príbehu o dopranej značke sa deti venovali aj názvom ulíc v Šuranoch, dôležitým budovám a  významným osobnostiam mesta. Vymýšľali veselé aj originálne názvy ulíc, hľadali na mape mesta dôležité objekty a nakreslili aj mapu cesty do školy.

Druhá skupinka sa zamerala na prácu s knihou, s jej prezentáciou, propagáciou a spoločne s pracovníčkou knižnice si priblížili knihovnícku prácu. Zisťovali čo všetko je potrebné poznať a vedieť pri samotnom knihovníckom spracovávaní, ale aj aká dôležitá je dobrá reklama. Výsledkom ich snaženia boli celkom zaujímavé  nápady.

Knižnica M. Matunáka v Šuranoch je pre verejnosť otvorená počas letných prázdnin počas celého pracovného týždňa – pondelok od 8,00 – 12,00, utorok, streda, štvrtok a piatok  od 8,00 – 12,00 a od 13,00 – 16,00. Čitatelia  a návštevníci tu nájdu novinky slovenskej aj zahraničnej literárnej tvorby pre dospelých aj pre deti a mládež.

JK   

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ