Vítanie Mája v Šuranoch a v jeho častiach

Príchod mesiaca máj, mesiaca, ktorý má tiež prívlastok  mesiacom lásky, sa v meste Šurany a  v jeho okolí slávi už tradičným  stavaním májov. Títo krásna tradícia sa udržuje už niekoľko desaťročí. V roku 2022 sa mohla uskutočniť bez obmedzení a s plnou parádou.

Na príprave a organizácii Vítania  Mája sa v Šuranoch podieľalo viacero inštitúcií a uskutočnilo sa v piatok 29. apríla. Mesto Šurany, Mestské kultúrne stredisko Šurany, OZ Spoločne ďalej,  Amfik Šurany a dobrovoľníci  sa spojili a dielo sa  podarilo.    Lampiónový sprievod vo folklórnom  šate, ale aj bez neho sa o 18,00 hod, vydal od Supermarketu mestom. Jeho veľká početnosť príjemne prekvapila organizátorov. Prišli malí i veľkí,  s lampiónom i bez neho, ale s chuťou  niečo zažiť. Počasie bolo bonusom celého večera. V čele sprievodu stáli  na korbe auta  dva páry krásne vyzdobené krojmi a všetkým okolostojacim mávali . Za nimi pokračovali ostaní krojovaní účastníci. Dobrovoľní  hasiči  v hojnom počte sa tiež  pridali vo svojich  odevoch. Za nimi sa zaradili ostaní, ktorí  sa pridali do sprievodu. Sprievod uzatvárali recesistickí motorkári na “pinďúroch”.   Takto  spoločne prešli celým stredom mesta a sprievod ukončili na amfiteátri, kde sa prítomným prihovoril primátor mesta Šurany, Ing. Marek Oremus. Potom nasledoval kultúrny program, v ktorom vystúpila bánovská dychovka Rosička, detský folklórny súbor Šurianček,  folklórny súbor Beťári z Mojzesova a hudobná skupina Akcent Live.

Stavanie Mája na jednotlivých častiach mesta, v Nitrianskom Hrádku a na Kostolnom Seku, sa konalo v sobotu,  30. apríla o 17,00 a 17,30 hod. Členovia dobrovoľných hasičských zborov z oboch častí sa aktívne zapojili do stavania májov a kultúrny program dodali členovia speváckych súborov z Nitrianskeho Seku – Váraďani a z Kostolného Seku – ženská spevácka skupina. Poslanci  mestského zastupiteľstva, zastupujúci tieto časti, pozdravili túto milú slávnosť .

Všetkým patrí poďakovanie a želanie krásneho prežitia  mesiaca lásky – mája.

JK

Fotograf: Renáta Kozlíková

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ