Hudobné štvrtky v Šuranoch počas kultúrneho leta

Leto  je časom oddychu a relaxu, časom dovoleniek a zážitkov. K letu neodmysliteľne patrí aj zábava a hudba. Pracovníci Mestského kultúrneho strediska v Šuranoch pre obyvateľov a návštevníkov mesta Šurany pripravili program s názvom Kultúrne leto  2021. Hneď prvý piatok v mesiaci júl, 2.7. v podvečerných hodinách prišli do mesta historické vozidlá, ktoré boli súčasťou Retro parády. Okrem krásnych áut a motoriek mali návštevníci možnosť pozrieť si  netradičnú fotovýstavu  “Nešliapme si po minulosti”, ktorá pozostávala zo zaujímavých fotiek z histórie mesta Šurany a bola umiestnená na chodníku ulice. M.R. Štefánika. Burza kníh dopĺňala podujatie.  Dobrú náladu  a svoje hudobné umenie predviedli muzikanti rockovej kapely Dlhá doba. Ich vystúpenie  dotváralo skvelú  atmosféru, ktorá sa na podujatí vytvorila.

Hudobné štvrtky, vystúpenia kapiel rôzneho hudobného zamerania, sa uskutočnili na ulici M. R. Štefánika so začiatkom o 19,30. Stretli sa s mimoriadnym diváckym záujmom a nečakane pozitívnou odozvou.  Skupina zo Zlatých Moraviec, Len tak, bola hosťom hudobného štvrtka  8. júla a ich cower verzie známych slovenských interpretov niektorých divákov dokonca roztancovali. Vystúpenie dixielandovej hudobnej skupiny E.G.O Group  dokonale doplnila dobová módna prehliadka. Ženské aj mužské modely z obdobia 30-tych rokov 20. storočia viacerých divákov prekvapili a boli nimi nadšení. O to viac, že ju pripravili a realizovali pracovníci MsKS Šurany z vlastných, domácich  šatníkov. Nasledujúci štvrtok, 22.7. sa predstavila country kapela Weekend country. Súčasťou ich vystúpenia boli tance v podaní dvoch  ženských tanečných skupín Texas a Arizona. Diváci ich umenie ocenili veľkým potleskom. Posledným  hudobným štvrtkom Kultúrneho leta  2021 v Šuranoch bolo vystúpenie  kapely, ktorá hrá funky muziku, Dream to play. Skvelá bola ich spolupráca a komunikácia s publikom.

Súčasťou Kultúrneho leta  2021 v Šuranoch bola spolupráca s občianskym združením Inšpirujme svet pri organizácii a príprave podujatia v  rekreačnom areáli Tona s názvom Happy place. Návštevníci si mali možnosť nájsť svoje “šťastné miesto”, pretože počas sobotňajšieho popoludnia bol program veľmi bohatý a pestrý. Pracovníci MsKS Šurany pripravili pre deti bábkové divadielko “O rybárovi a Zlatej rybke”, priestorovú fotovýstavu  7 divov Šurian, maľovanie na tvár a rôzne zábavné hry a súťaže.

Počas mesiacov júl a august 2021 prebieha v šurianskej knižnici aktivita Prečítané leto. Tematické týždňové aktivity na témy O batohoch, O dáždnikoch, o stopách, O zastávkach, O jazerách, O jaskyniach, O hradoch, O piknikoch a O vytrvalosti sú  určené všetkým deťom.

JK            

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Rekonštrukcia v budove MsÚ Šurany

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ