Vianočná potravinová zbierka pre krajšie Vianoce DETI - DEŤOM

            Pandémia Covid-u zasiahla do životov všetkých, ale asi najviac postihla  sociálne slabšie  rodiny. Členovia občianskeho  združenia Inšpirujme svet zo Šurian počas mesiaca  december 2020 vyzvali darcov na zbierku potravín, drogérie, čistiacich prostriedkov, ale aj darčekov pre deti, aby pomohli rodinám, deťom a  osamelým vytvoriť krajšie Vianoce.  Do zbierky sa zapojili jednotlivci, rodiny, spolky, inštitúcie takmer z celého Slovenska. Vyzbieralo sa takmer 1,5 tony potravín a iných potrebných vecí. Zámerom OZ bolo, aby sa  darcami stali aj deti, ktoré  spoločne so svojimi rodičmi obdarovávali celkom cudzie deti. Každé dieťa, ktoré sa zúčastnilo zbierky si odnieslo malý darček. Touto cestou sa členovia OZ snažili motivovať deti k pomáhaniu a ukázať im, že “koľko dáš, toľko dostaneš”. To, že rodičia učia svoje deti sa podeliť a podať pomocnú ruku, je veľmi dôležité a potrebné.  Najmladší darca bol iba 2-ročný chlapec. Pomoc putovala do celého nitrianskeho kraja, členovia OZ pomohli viac ako 110 deťom  a približne 50 rodinám. Okrem potravín  a drogérie, ktoré boli predmetom zbierky, členovia OZ nakúpili aj potrebné lieky, ktoré v rodinách chýbali. Darcovia nosili do zbierky múku, olej, mlieko, sladkosti, hračky, zemiaky, cibuľu, cukor, ale  priniesli aj Nutellu a Granko. Prekvapením bol dar od včelárov, ktorí darovali med k štedrovečernému stolu. Milým darom boli potraviny, ktoré priniesli deti z MŠ Bardoňovo a tiež dar od členov čestnej stráže prezidenta SR, ktorí svoj príspevok odovzdali v ich sieni slávy.

Vianočnú zbierku OZ organizovalo už opakovane a z tohtoročnej mali radosť najmä preto, že prišli rodičia so svojimi deťmi. Takto ich učia, že je potrebné pomáhať a že nie je pre každého samozrejmosťou vianočný stromček, darček pod ním alebo  plný štedrovečerný stôl. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí pomohli.

JK

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ