15. ročník vianočných tvorivých dielní

V Spoločenskej hale  sa stretli v prvý adventný týždeň na 15. ročníku vianočných tvorivých dielní priaznivci  kreatívnych nápadov a ľudovej tvorivosti. Toto tradičné podujatie uskutočnilo Mestské kultúrne stredisko Šurany. Pod šikovnými rukami účastníkov vznikali  oku lahodiace predmety na vianočnú tematiku, vyrábané z rôznych druhov materiálu. Návštevníci mohli nielen nabrať inšpirácie na sviatočnú výzdobu, či darček pre svojich najbližších, ale zároveň sa mohli priučiť rôznym technikám ako je drôtovanie, čipkovanie či práca so šúpolím a iné.   Žiaci zo Strednej odbornej školy gastronómie a služieb Šurany predviedli vianočné stolovanie a ukázali svoju zručnosť pri výrobe a výzdobe sladkých medovníčkov, ktoré by  pri štedrej večeri nemali chýbať. Chlapci zo Strednej odbornej školy technickej sa pýšili chutnými palacinkami, ktoré získali prvenstvo v tohtoročnom Palacinka“feste“ .  Vôňa oplátok, medovníkov  či cukrovej vaty  prispela k vianočnej atmosfére.

„Vianočné tvorivé dielne majú v Šuranoch už 15 ročnú tradíciu. Sú neodmysliteľnou súčasťou adventného obdobia. Tešíme sa , že každým rokom záujem o toto podujatie vzrastá . Formou Vianočných tvorivých dielní  sa uchovávajú  a zároveň odovzdávajú  hodnotné  ľudové tradície, ktorých studnica je bezodná.“  Na margo podujatia organizátorka Renáta Kozlíková.  

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Rekonštrukcia v budove MsÚ Šurany

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ