32. novodobý Šuriansky jarmok

Šuriansky jarmok je neoddeliteľnou súčasťou tradície mesta. Mesto Šurany a Mestské kultúrne stredisko pripravilo už 32. novodobý Šuriansky jarmok. Okrem kultúrneho programu boli pre občanov pripravené stánky s občerstvením, burčiakom a rôznym sortimentom . Svoju zručnosť predviedli i ľudoví remeselníci.


V priestoroch Spoločenskej haly sa konala tradičná výstava ovocia, zeleniny, medu a medových výrobkov. V Galérii MsKS v Spoločenskej hale bola otvorená výstava fotografií Renáta Kozlíková Šuriansky jarmok, ktorá potrvá do konca októbra. Priestory synagógy patrili výstave Remeslo má zlaté dno. Vo dvore Mestského úradu ani tento rok nechýbala propagačná výstava zvierat.


Organizátori si pre širokú verejnosť pripravili dvojdňový pestrý kultúrny program, v ktorom sa v piatok predstavili žiaci šurianskych škôl a FS Mederskí plešťáci. Ing. Mareka Oremusa primátora mesta, ktorý zdravil jarmočníkov , cestou sprevádzala Dychová hudba Šurany. Oficiálne otvoril jarmok spolu s Mgr. Mariánom Kérym, podpredsedom NSK. Ľudia sa zabavili pri country skupine Weekend i veselej Akcent-live. Milovníkov rocku zabavila šurianska rocková kapela Dlhá doba. Veľký úspech zožala populárna hudobná skupina Horkýže slíže, ktorá prilákala do mesta veľký počet svojich fanúšikov .


Sobota patrila šurianskym hudobným telesám Ženskej speváckej skupine z Kostolnéno Seku, deťom z DFS Šurianček, Speváckej skupine Šurianka a Mužskej speváckej skupine Váraďani. Neskôr sa predstavil Spevácky súbor Senior a Tanečný súbor Iris z Mojmíroviec. Komňackí mládenci zahrali na ľudovú nôtu. EF Band rozprúdil dobrú náladu. Večer sa námestie zaplnilo mladými ľuďmi aby sa zabavili pri rockovej hudbe hudobných formácií Sunday Force, NIEčO NAVYše, RockFor , ZEUS a Henry Tóth. Kultúrnym programom sprevádzal moderátor Vašek Valenta.


O skvelé ozvučenie sa postarala spoločnosť XPSound – Pavol Buranský. Veľká vďaka patrí členom Dobrovoľného hasičského zboru v Šuranoch, ktorí svojou pomocou prispeli k zdarnému priebehu podujatia.


r.k.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ