Šuriansky literárny pondelok s hudbou a tancom

Šurianske literárne pondelky, ktoré sa uskutočňujú  počas prázdnin v Šuranoch, pokračovali 29. júla 2019 pred Kaviarňou Žofia  predstavením regionálnych autoriek pre deti a mládež – Eleny Schronerovej a Ľubici Steinerovej. Elena Schronerová,  objasnila začiatky tvorby literatúry pre deti. Zaujímavé boli básničky pomáhajúce deťom s hláskami a tiež veselé hádanky. Jej knihy nesú názvy Kamarátka básnička a S veršíkmi na dlani. V súčasnosti sa venuje rôznym  ručným kreatívnym prácam a vyrába zaujímavé darčekové predmety. Druhý hosť, autorka textov hovoriacich kníh, Ľubica Steinerová, predstavila svoje dve publikácie o dvoch  mačkách Mii a Kii – Mia na farme a Mia v meste. Prvá z nich  prináša deťom od troch rokov pútavý príbeh o zatúlanom mačiatku, úlohy, hádanky, množstvo zvukov, básničiek a veľa zaujímavostí zo života na farme. Je bohato ilustrovaná a neobsahuje žiadne texty, čo ocenili deti, ktoré ešte nepoznajú písmenká. Príbeh nahovorila Zuzana Tlučková a deťom aj dospelým sa veľmi páčil. Jej pokračovanie má názov Mia v meste, kde mačička hľadá svoju stratenú sestru.  Texty  napísané Ľ. Steinerovou v tomto príbehu  nahovorila herečka P. Jariabková. Práca s hovoriacim perom zaujala malých i väčších, všetci si chceli  vyskúšať jeho fungovanie. K príjemnej a uvoľnenej atmosfére prispelo i vystúpenie detského  folklórneho súboru Šurianček.

Projekt bude pokračovať 26. augusta o 10,00  predstavením regionálnych básnikov Jána Litváka a Emila Babína. Tento projekt sa uskutočňuje vďaka finančnej podpore  Nadácie ZSE.

JK

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ