Primátora Šurian ocenili za prácu s mládežou TOP LEADER SAMOSPRÁVY

Primátor Šurian Marcel Filaga je TOP LEADROM SAMOSPRÁVY vo vytváraní lepších podmienok pre rozvoj detí a mládeže zo sociálne znevýhodneného
prostredia. Rozhodla o tom Asociácia krajských rád mládeže, ktorá v týchto dňoch na národnej úrovni udeľovala ocenenia sTOPa  výnimočným ľuďom a subjektom pomáhajúcim vytvárať pozitívne prostredie pre život mládeže v každom kraji Slovenska. V 5. ročníku si prebralo ocenenie 29 osobností v šiestich kategóriách. V kategórii TOP LEADER SAMOSPRÁVY získal hlavnú cenu Marcel Filaga. Na ocenenie ho navrhla Krajská rada mládeže v Nitre za „výnimočnú činnosť v sektore mládeže Nitrianskeho kraja a za to, že je inšpiráciou pre ostatných dôležitých dospelých“.

Marcel Filaga pracuje s mladými na niekoľkých úrovniach. Ako primátor pozitívne reaguje na ich podnety a iniciatívy, pracuje so skupinami mladých, zúčastňuje sa ich workshopoch, rozoberá s nimi zásadné otázky budúceho vývoja v meste, na Slovensku, aj na úrovni ich aktivít v európskych inštitúciách. Ako poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja je správcom  nadácie POMOC, ktorá v kraji podporuje deti zo znevýhodneného prostredia a  sám prostredníctvom Občianskeho združenia Inšpirujme svet  pomáha chudobným deťom a rodinám v celom Nitrianskom kraji.

„Práca s mládežou je potrebná a dôležitá. Mladí úspešní ľudia ponúkajú našej spoločnosti
pridanú hodnotu. Sú našim hnacím motorom, inšpirujú, ponúknu nápady a
vízie, majú dostatok energie, a to najhlavnejšie – láskavé a čisté
srdcia. Preto s nimi rád pracujem a pomáham im. A čo je najdôležitejšie: sám sa učím od nich,“ povedal po prevzatí ocenenia sTOPa primátor Šurian Marcel Filaga.

                                                                                    (op)

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ