Primátorská zmrzlina potešila

To bolo radosti! Keď veľký  retro sprievod rátajúci vari do tristo účastníkov v predvečer Sviatku práce dorazil pred spoločenský dom  a pri spartakiádnom hite Michala Davida osvedčili talent malé šurianske hádzanárske aj futbalové talenty, prišlo na rad sladké prekvapenie hlavy mesta. „Všetky deti teraz pozývam na zmrzlinu,“ oznámil z prvomájovej tribúnky primátor Šurian Marcel Filaga a vzduchom zašumel radostný súhlas. To sa už ujali  kultúrneho programu žiaci Základnej umeleckej školy Tibora Sládkoviča v Šuranoch a po nich tradične roztlieskal vďačné početné publikum mužský spevácky súbor  Váraďani. Ľudová zábava bola vyústením príjemnej atmosféry, ktorú veľkolepo podporilo aj priaznivé počasie.

„Pozerám sa okolo seba a nesmierne ma teší, že sem medzi nás prišli ľudia všetkých vekových skupín. Spontánne sa zapojili do sprievodu a podporili jeho myšlienku,“ povedal primátor na margo bohatej účasti Šurancov na retro podujatí mesta a mestského kultúrneho strediska v predvečer 1. mája. Mal pravdu. Veď ulicami Šurian spoločne prešli nielen malí i väčší športovci, ale aj rodičia s bábätkami v kočiarikoch a staré  mamy i otcovia. Panovala výborná nálada, nechýbala recesia, ale ani vážne myšlienky o zmysle uctenia si práce. Nikto prísť nemusel, a predsa prišli tí, ktorí chceli.

„Práca bude vždy stáť na jednom z najvyšších piedestálov ľudskej existencie, pretože nás všetkých formuje a pomkýna dopredu,“ uviedol Marcel Filaga pre mestské noviny Dobrý deň, Šurany. „Ďakujem preto všetkým Šurancom za prácu, ktorú odvádzajú pre naše mesto a tým aj pre túto krajinu a vyjadrujem nádej, že spektrum zaujímavých pracovných príležitostí sa rozšíri aj plánovanou výstavbou  gigatovárne na výrobu batérií do elektromobilov, ktorá by mala vyrásť v našom meste,“ dodal primátor.

Na podujatí v predvečer Prvého mája sa zúčastnila aj zástupkyňa primátora Miroslava Zahoráková a poslanci Mestského zastupiteľstva v Šuranoch. V príjemnej atmosfére sa nieslo aj tradičné stavanie májov v mestských častiach Nitriansky Hrádok a Kostolný Sek.

Bohatú účasť najmä motoristickej verejnosti zaznamenala prehliadka veteránov – áut a motoriek vrátane ich spanilej jazdy, ktorú 1. mája pripravil v mestskej časti Argentína Vlado Urban v spolupráci s občianskym združením ARKONS.

                                                                                                                                      (op)

Foto: R.Kozlíková

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ