Stavanie mája v častiach mesta Šurian

Stavanie mája, krásna tradícia, ktorá sa v Šuranoch udržuje už veľmi dlho, sa v tomto roku uskutočnila v jeho častiach Kostolný Sek a Nitriansky Hrádok už  29. apríla. Boli dodržané všetky tradičné  postupy a nechýbala ani hudba, spev a tanec.

V Nitrianskom Hrádku sa začalo so stavaním o 16,00 hod.  Pri Hrádockej Venuši ho všetkým postavili členovia Dobrovoľného hasičského zboru v Nitrianskom Hrádku. Spevom a tancom ich doprevádzali  deti z MŠ Mostná, elokované pracovisko v Hrádku. Súčasťou programu bolo vystúpenie mužskej speváckej skupiny Váraďani. Pozvanie prijali aj zástupcovia Mesta Šurany, primátor mesta Mgr. Marcel Filaga a zástupkyňa primátora Ing. Miroslava Záhoráková.

Deti z MŠ MDŽ boli súčasťou programu  stavania mája v časti Kostolný  Sek, ktoré sa začalo o 18,00 hod v areáli kultúrneho zariadenia. Aj tu pomáhali členovia DHZ, ale z Kostolného Seku. Po milom vystúpení detí. ktoré tvoria krúžok Šuranček v centre voľného času, prítomným zanôtili speváčky zo ženskej speváckej skupiny z Kostolného Seku. Primátor mesta spolu so svojou zástupkyňou pozdravili prítomných a pán primátor všetkým poďakoval. Podujatie pokračovalo hudobným vystúpením kapely 2 + 1.

Obe časti  mesta zdobia máje a oslavujú mesiac máj ako mesiac lásky a tiež skutočnosť, že 1. máj je stále sviatkom práce.

JK

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ