Námestie v Šuranoch zaplnili deti

Detská radosť  a spontánnosť je neopakovateľná a nedá sa ničím nahradiť.  Deň detí v Šuranoch 1. júna 2023 bol plný zábavy, radosti, smiechu a hier, ktoré pre deti pripravili  spoločne viaceré organizácie Mesta Šurany.

Námestie sa počas rozprávkovo – športového  predpoludnia  premenilo na miesto tanca, zábavy a súťaží. Dobrovoľní aj profesionálni hasiči mali pre všetky deti  pripravené  vtipné súťaže, predstavili im  tiež krásny, staručký, ale stále funkčný  hasiaci  prístroj. Deti si mohli prezrieť veterány, medzi ktorými sa vynímal  autobus “Fazuľa” a vyskúšali si  autá  využívané pri odvoze odpadu. Príslušníci polície  deťom umožnili vyskúšať si všetky  pomôcky, ktoré využívajú pri svojej práci a najväčšiu radosť im urobilo “húkanie policajných sirén” mestskej aj štátnej polície. Jazdu zručnosti na kolobežke alebo na malej motokáre si  mohli deti vyskúšať na stanovišti Centra voľného času  Šurany. Súčasťou podujatia dňa detí bol aj “sladký  stánok” SOŠ gastronómie a služieb Šurany, kde si mohli deti okrem zdobenia medovníkov prezrieť rôzne pomôcky, ktoré  včelári používajú pri svojej práci.

Maľovanie na tvár, balónové tance, slalomové súťaže, hľadanie vo vreci a kreslenie na asfalt, všetky tieto zábavné  aktivity pre deti pripravili pracovníčky MsKS Šurany. Pridali sa k nim aj študenti Gymnázia Šurany. Pre každého návštevníka bola pripravená sladká odmena, aby  si deti užili okrem zábavy a hier aj obľúbenú sladkosť. Dopoludnie bolo rozprávkové, pretože na jednotlivých stanovištiach deti vítali víly, čarovné predmety, milé strigy a nechýbali  ani šašovia. No a nesmel chýbať ani pán kráľ so zbrojnošom. Rozdávali deťom kráľovské sladkosti  a radosť a spoločne dotvárali veselú rozprávkovú atmosféru.

Popoludní oslavy MDD pokračovali programom  žiakov ZUŠ T.Sládkoviča, ktorí na námestí predviedli svoje hudobné, spevácke, tanečné a výtvarné umenie.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby si deti nášho mesta mohli užiť Medzinárodný deň detí 2023.

JK

Foto Renáta Kozlíková

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ