Stavanie májov

Stavanie májov v Šuranoch aj v jeho mestských častiach patrí už k šurianskym tradíciám. V minulosti boli venované mladým dievčatám a stavali ich mládenci. Boli  prejavom ich lásky a obdivu. Dnes má táto pekná tradícia pokračovanie, ale v trochu inej podobe – máje sa stavajú v strede mesta Šurany a v jeho mestských častiach.

V piatok, 28. apríla 2023, zamestnanci Mestského podniku služieb Šurany, MsKS Šurany a s pomocou žiačok  ZŠ Bernolákova vyzdobili a postavili máj na obvyklom meste – v parku pri “Družstevníčke”. Podvečer dobrovoľní hasiči z Kostolného Seku za sprievodu ženskej speváckej postavili máj v areáli kultúrneho zariadenia. Pridali sa k nim aj členovia hudobnej skupiny 2 + 1.

V mestskej časti Nitriansky Hrádok sa máj staval v sobotu, 29.apríla, v podvečer. Máj stavali, podobne, ako na Kostolnom Seku, dobrovoľní hasiči. O spev a dobrú zábavu sa postarali páni z  mužskej speváckej skupiny, Váraďani, spoločne s deťmi z MŠ Mostná, elokované pracovisko Nitriansky Hrádok. Ich vystúpenie malo veľký úspech, páčilo sa všetkým prítomným.

Stavanie májov v Nitrianskom Hrádku aj na Kostolnom Seku pozdravil aj primátor mesta Šurany, Mgr. Marcel Filaga.

Mesto Šurany, MsKS, OZ Spoločne ďalej a Amfík  Šurany spoločne pripravili Predvečer 1.mája, ktorý začal retro sprievodom. Tohtoročný lampiónový  sprievod  mal tému “uniforma”. Počet zúčastnených prekvapil aj samotných organizátorov. Sprievod sa presunul celým mestom a na amfiteátri program pokračoval. Návštevníkom sa prihovoril primátor mesta, zahrali a zaspievali Váraďani a Komňackí mládenci. Deti zo Šuriančeka pomáhali zdobiť máj.

Poďakovanie patrí organizátorom,  ale aj všetkým, ktorí  prišli a spoločne pokračovali v peknej šurianskej tradícii.

JK    

foto Renáta Kozlíková

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Rekonštrukcia v budove MsÚ Šurany

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ