Rodáčka zo Šurian predstavila "svojim" autobiografiu

Divadelná, filmová aj televízna herečka, ale hlavne rodáčka zo Šurian, Gabika Dolná, herečka, ktorá účinkovala vo všetkých muzikáloch Jozefa Bednárika, v rodnom meste predstavila svoju prvú knižnú publikáciu s názvom Jednoducho Gaba. V šurianskej knižnici sa  v piatok 16. decembra 2022, podvečer   podelila s rodákmi o svoje životné zážitky. Kniha bola do života uvedená v bufete Divadla A. Bagara v Nitre, kde ju tequilou  kropila spoločne s riaditeľom,  Jaroslavom Dóczym a dcérou.  Rodné mesto autorky bolo cieľom jej prvej cesty, kde sa s knižkou vybrala. Ako sama hovorí:” Preto som taká voňavá a sladká, lebo som sa narodila v Šuranoch, kde to vždy voňalo po cukre.”  Šuriansky cukrovar, žiaľ.  už nefunguje viac ako 20 rokov, ale spomienky  naň ostávajú v pamätiach mnohých.

Herečka a už aj spisovateľka, Gabika Dolná, prišla svoju knihu predstaviť v krásnom adventom čase, ktorému bolo venované aj  jej autorské čítanie. V úryvku o Lucii si zaspomínala na dávne zvyky, ktoré zažila u svojej milovanej babičky. Nezabudnuteľné štefanské zábavy pripomenula prítomným v ďalšej  čítanej ukážke.  

Stretnutia s rodákmi majú svoje čaro a počas tohto stretnutia sa Gabika Dolná zvítala s bratrancom, s ktorým sa nestretla už viac ako päťdesiat rokov, A dokonca,  kamarátku  z detstva. Stačilo jej pár sekúnd, aby si spomenula na tvár, meno a hneď aj na spoločné  zážitky. Veľmi milým momentom stretnutia bola účasť primátora mesta Šurany, Marcela Filagu, ktorý v závere stretnutia poďakoval Gabike Dolnej za propagáciu mesta, zaželal jej veľa zdravia a pokojné vianočné sviatky.  

JK

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ