Muž činu, M.R, Štefánik

Osobnosť  Milana Rastislava  Štefánika, ktorého 100. výročie smrti si tento rok pripomíname, má veľa prívlastkov. Bol astronóm, fotograf, vojenský letec, diplomat, politik a okrem toho aj mužom činu a mužom praxe. K 100. výročiu   jeho smrti Mestská knižnica M.Matunáka v Šuranoch pripravila pre seniorov zábavný vedomostný kvíz, ktorý  sa uskutočnil v zrekonštruovaných priestoroch oddelenia pre dospelých 21. júna 2019. Pre dobrý začiatok a dobrú náladu zahrali na úvod žiaci ZUŠ T. Sládkoviča v Šuranoch krátku skladbu na gitare a flaute.  Súťaže sa zúčastnili tri družstvá, ktoré odpovedali v troch kolách celkom  na 18 otázok. Otázky boli zamerané na život a prácu nášho významného tvorcu dejín a nezabudlo sa ani na jeho  súkromný život. Počas prestávok si vyskúšali aj  iné  zručnosti, ktoré čiastočne súvisia s osobnosťou M. R. Štefánika,  skladanie modelu lietadla, hádanie dobových predmetov hmatom a skladanie  puzzle. Všetci sa počas súťaženia aj výborne bavili a prežili spolu príjemné dopoludnie.

Víťazným družstvom sa stali dámy z Denného centra seniorov v Kostolnom Seku, druhé miesto získali súťažiaci z Denného centra seniorov v Šuranoch a bronzovú priečku obsadilo družstvo, ktoré na poslednú chvíľku dostalo meno Amatéri. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, porote  a organizátorom podujatia.

JK            

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ