Koncert Ensemble Ricercata

Pozvánka: Koncert Ensemble Ricercata 30.marca 2019 o 17:00 v Synagóge v Šuranoch

Ensemble Ricercata bol v rokoch 2014 – 2015 rezidenčným súborom Rádia Devín. Vznikol z akútnej potreby zaznamenávať, sprístupňovať a popularizovať domácu i svetovú súčasnú komornú tvorbu formou atraktívnych koncertných dramaturgií. Projekt “Mobilné kultúrne centrum” umožňuje návštevníkom podujatí zažiť dynamiku rôznych druhov súčasného umenia vo vzájomnej interakcii. 
Zažiť prepojenie súčasnej hudby s výtvarným umením, video artom, tancom, performance alebo poéziou nie je úplne všedný zážitok ani vo väčších slovenských mestách. Navyše, v projekte MKC sa prelínanie rôznych umeleckých foriem odohráva v netradčnom kontexte malých slovenských mestečiek. Na podujatiach sa tak spája jedinečné miesto – jeho regionálny genius loci – s časom umeleckej tvorivosti, ktorý umožňuje oživenie a posuny zažitých schém a kultúrnych symbolov do nových, sviežich a niekedy prekvapujúcich významov. Koncerty okrem toho prirodzene plnia aj sociálnu a edukačnú funkciu. Na koncerte odznejú skladby Brahmsa, Schuberta, Schumanna, Memdelssohna – Bartholdyho.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Zber komunálneho a separovaného odpadu od 1.1.2024

Informácia pre občanov o zmene zberu komunálneho a separovaného odpadu v meste Šurany

Rýchle oznamy

wdt_ID Pridané Oznam

Zoznam daňových dlžníkov

Prístroj na záchranu ľudského života

Bezplatné poradensko-psychologické služby

Pomoc obetiam trestných činov

Ukrajina - informácie

Účasť mesta Šurany na projekte SAPIENTIA VERO HONOREM

Odkaz primátorovi

Vedeli ste, že cez novú webovú stránku môžete poslať podnet, otázku či odkaz priamo primátorovi mesta ? Využite priamu komunikáciu s mestom. Môžete poslať správu priamo z webu cez náš kontaktný formulár.

Virtuálne prehliadky v Google mapách

Prebytky občanov miest a obcí Slovenska

Archív videí zo zasadnutí MsZ